23 april 2010

Ons Verhaal...

Deze week weer een bericht van collega directielid Herman Horst:

Eén van de projecten die dit jaar bij Bibliotheek Midden-Brabant op de rol staat, is het project ‘Ons Verhaal’. Eén van de doelstellingen die we hiermee nastreven, is het goed voor het voetlicht brengen van de breedte van onze dienstverlening. We zijn immers zoveel meer dan een plek waar je boeken kunt lenen. Via onder meer interviews en schrijfsessies, waar medewerkers uit alle delen van de organisatie in participeren, proberen we ons verhaal op papier te krijgen. Een corporate story dat het wezen van wie we zijn en wat we doen beschrijft.

Eén van de mooiste verhalen uit deze schrijfsessies vond ik het verhaal over een mevrouw die in het ziekenhuis was opgenomen en graag een net uitgekomen boek wilde lezen. Gezien haar gezondheidstoestand zou het reserveren en uitlenen via de normale weg te lang kunnen gaan duren. Hierop stapt de bibliotheekmedewerker op haar fiets, koopt het boek en levert het bij de klant af. Naar later blijkt nog net op tijd. Na haar overlijden vindt de bibliotheekmedewerker voorin het boek een lief bedankbriefje waarin ze onder meer vertelt dat het een prachtig boek was.


Zo’n verhaal voldoet aan alle criteria van een goed verhaal: een held, onze bibliotheekmedewerker, die tegenslag tegenkomt en overwint (de regels van het bestellen en inwerken van nieuwe boeken) om zodoende de doestellingen van de organisatie realiseren (de klant centraal).

Verhalen zijn gelukkig niet alleen iets vanuit het verleden. Ook op dit moment zijn er prachtige verhalen in de maak. Een mooi voorbeeld hiervan is het project schoolboekendistributie. Door de aangekondigde bezuinigingen worden onze eigen inkomsten steeds belangrijker. Vanaf volgend schooljaar gaat Bibliotheek Midden-Brabant voor zowel het Theresialyceum als 2College de schoolboekendistributie verzorgen. Een gigantische logistieke klus waarbij we meer dan 100.000 (werk)boeken moeten innemen, sorteren, repareren en opnieuw uitlenen. Maar ook een prachtige manier om al deze scholieren, die dan twee keer onze vestigingen zullen bezoeken, te verleiden om grenzeloos te gaan ontdekken.


Ik weet zeker dat nog tal van prachtige verhalen over ons als bibliotheek zijn te vertellen. Hebt u zo’n bijzondere ervaring met ons gehad? Laat het ons dan weten! Dat kan in een reactie op deze blog of via mail hermanhorst@bibliotheekmb.nl



Herman Horst
Bestuurder Bibliotheek Midden-Brabant en Cursushuis Midden-Brabant


1 reacties:

Karin zei

Met elkaar schrijven over je werk. Wat een goed idee! Gezien de bovenstaande voorbeelden, denk ik dat het het zelfbewustzijn betreffende ons werk, de bibliotheek, stimuleert.
Ik ben benieuwd hoe jullie het (gaan?)publiceren.
In Eemland (Amersfoort) hebben we een schrijfkring waarin inmiddels vier medewerkers participeren. Ik zal het bij ons dus ook eens te berde brengen.

Een reactie posten

OVER DE BLOGGERS

Mijn foto
Directieteam Bibliotheek Midden-Brabant
Mijn volledige profiel tonen

Twitter

ZOEKEN

OP DE HOOGTE

Wilt u op de hoogte blijven van nieuwe toevoegingen?
Abonneer...

ARCHIEF

Volgers