26 februari 2010

Gemeenteraadsverkiezingen en bibliotheken

De gemeenteraadsverkiezingen komen eraan en dat zullen we weten! De kranten staan er vol van, politieke partijen dragen hun ideeën uit, de gemeenten produceren bergen informatie. En alsof dat nog niet genoeg is, bieden ook alle vestigingen van de Bibliotheek Midden-Brabant informatie over de gemeenteraadsverkiezingen aan bewoners van wijken ,dorpen en de stad.

Is dat nou nodig? Ja, want de helft van de bevolking van Midden-Brabant bezoekt regelmaat de bibliotheek. Dus dat is dé plek bij uitstek om de verkiezingen onder de aandacht te brengen.

De bibliotheek is een verzamelplaats van informatie: het is een vrij toegankelijke plaats waar informatie rond de verkiezingen verzameld is. Presentaties met gedrukte en digitale informatie, toegang tot de digitale Tilburgse Stemwijzer. De burger wordt vanuit een objectieve positie geholpen om een weg te vinden in de grote hoeveelheid informatie.

De bibliotheek werkt samen in wijken, dorpen en stad om de informatie toegankelijk te maken. Samen met gemeenten, sociale- en culturele organisaties wordt gekeken welke vorm van informeren het beste past: een cursus over de gemeenteraad in Tilburg, een lijsttrekkersdebat in Waalwijk, speeddaten in Hilvarenbeek, of thema-avonden voor buurtbewoners. De laagdrempeligheid van de bibliotheek maakt het mogelijk om de bijeenkomsten ook te richten op bewoners met geen of weinig politieke ervaring. Met de samenwerkingspartners nodigt Bibliotheek Midden-Brabant bewoners uit. Zo draagt de Bibliotheek bij aan het geïnformeerd zijn van de burgers.

En nu maar hopen dat ze ook gaan stemmen!

1 reacties:

marlies zei

Helder verhaal in dit tv-interview van Brabant 10 over het effect van de gemeentelijke bezuinigingsoptie om bibliotheken te sluiten.

Een reactie posten

OVER DE BLOGGERS

Mijn foto
Directieteam Bibliotheek Midden-Brabant
Mijn volledige profiel tonen

Twitter

ZOEKEN

OP DE HOOGTE

Wilt u op de hoogte blijven van nieuwe toevoegingen?
Abonneer...

ARCHIEF

Volgers