30 mei 2011

Een dagje Spoorzone....

Vandaag vond voor mij de afsluiting plaats van twee intensieve weken Spoorzone. De Spoorzone speelde een prominente rol in mijn agenda afgelopen tijd. Nadat alle partners, B&W en de raadsectie waren geïnformeerd over de plannen, waren afgelopen zaterdag de Tilburgers aan de beurt. Tijdens de 'Dag van de Spoorzone' kon iedereen kennismaken met de ideeën over de Spoorzone en het terrein bezoeken. Veel Tilburgers hebben hier gebruik van gemaakt en zijn op expeditie gegaan op het voormalige NS-gebied.

Waarom?
Ik ben gevraagd aan een debat mee te doen. De centrale vraag was: Wat heeft de Tilburger eraan als de Bibliotheek naar de Spoorzone gaat? De Bibliotheek zit immers toch goed aan het Koningsplein?! Natuurlijk hebben wij als Bibliotheek Midden-Brabant hier een mening over. Maar de mening van onze klanten staat voorop! Daarom heb ik enkele bezoekers van de Spoorzone deze vraag voorgelegd. Het was goed te merken dat iedereen daar zo z'n eigen opvatting over heeft. Al dan niet gekleurd door de afstand van eigen huis naar de Bibliotheek. Maar ook of we nu ten tijde van bezuinigingen wel zo'n kostbare verhuizing moeten overwegen...




Oh's en ah's...
De enorme betrokkenheid viel erg op en deed ons goed. Je weet wel dat men blij is met de bibliotheek, maar in zo'n debat wordt dat nog eens extra duidelijk!
Er werd veel gedebateerd, gediscussieerd en getwitterd. Onze stand had een Twitter-fountain waarop alle tweets over de Spoorzone te lezen waren
Zo twitterde Marieke Moorman bijvoorbeeld over echte Spoorzone honing!





Wie alert was en de hints volgde die we twitterden, maakte met de Tweet and Meet Twebus zelfs kan op een e-reader! Wie aan de hand van de hints de juiste organisaties vond, kreeg van die organisaties een woord. Degene die als eerste de drie woorden had verzameld, hier een zin van maakte en deze bij onze stand inleverde, maakte kans op de grote prijs! Na drie ronden zijn er drie kanshebbers. Binnenkort maken we bekend wie de e-reader heeft gewonnen! Deze geweldige prijs is beschikbaar gesteld door het Brabants Dagblad.




Een ander onderdeel van de stand van de bibliotheek was 'Witte Gij't?'. Gedurende twee keer een halfuur konden bezoekers al hun vragen stellen via een live skype verbinding met de bibliotheek.

Natuurlijk hadden we ook onze boeken uit de Tilburg Collectie meegenomen naar de Spoorzone. Al bladerend door deze boeken werden er veel herinneringen opgehaald door de bezoekers. De oh's en ah's vlogen in het rond.

Spoorloos
Helaas bleken we aan het einde van de dag 3 boeken te missen…! Mocht u meer weten horen we het graag. Voor de eerlijke vinder loven we een beloning uit…

Meedenken over de Spoorzone blijft belangrijk. Ik ben benieuwd naar uw mening!


Henriëtte de Kok


0 reacties:

Een reactie posten

OVER DE BLOGGERS

Mijn foto
Directieteam Bibliotheek Midden-Brabant
Mijn volledige profiel tonen

Twitter

ZOEKEN

OP DE HOOGTE

Wilt u op de hoogte blijven van nieuwe toevoegingen?
Abonneer...

ARCHIEF

Volgers