19 januari 2011

Gezelligheid kent geen tijd, zeker voor 60-plussers!

Vrijdag 21 januari vindt er van 13.00 tot 16.00 uur een bijzondere activiteit plaats voor 60-plussers in Bibliotheek Tilburg Centrum, waarbij ontmoeting en informatieverstrekking centraal staan. De Twern, Thebe, Contour en Bibliotheek Midden-Brabant presenteren deze middag op een leuke, interactieve manier hun producten en diensten en een bezoekje aan de activiteitenmarkt laat zien wat er in de buurt te doen is aan leuke en gezellige activiteiten voor 60-plussers. Het Party Combo en het Saxofoonensemble van het Seniorenorkest NKH zijn met hun live muziek de sfeermakers van deze middag.

Mijn eigen moeder wordt dit jaar 75 jaar. Sinds mijn vader 6 jaar geleden is overleden, heeft ze zich niet verstopt ‘achter de geraniums’, maar heeft ze een actieve invulling gegeven aan haar vrijetijdsbesteding. Ze zit bij het vrouwengilde, is fanatiek aan het bridgen, heeft een rikclubje, probeert 1x per week nog te tennissen, fietst veel, gaat vaak naar schouwburg/concertzaal, bezoekt trouw alle voetbalwedstrijden van haar kleinzonen, rijdt in haar auto veel niet-mobiele familieleden rond, gaat met de caravan kamperen, maakt iedere jaar veel (buitenlandse) reizen en bezoekt vaak de bibliotheek. Zij heeft een erg drukke agenda, en oh ja…. haar eigen kinderen ziet ze ook nog af en toe zo tussen de vele afspraken door. Mijn moeder is een voorloper van de huidige babyboomgeneratie die op dit moment met pensioen/VUT gaat. Ze zijn actieve cultuur- en natuurgenieters, hebben vaak een goed opgebouwd pensioen en blijven langer vitaal en gezonder dan de vorige generatie. En… ze kunnen nu nog op hun 62ste stoppen met werken.

Voor deze actieve doelgroep hebben Bibliotheek Midden-Brabant, de Twern, Thebe en Contour veel te bieden. Ze zijn belezen, willen actief blijven, in een gezellige ambiance mensen ontmoeten en zo lang mogelijk genieten van het leven. Bovendien… zijn ze bereid daarvoor te betalen.

De komende jaren zal de culturele en entertainmentsector in toenemende mate producten en diensten voor deze 60-plussers gaan ontwikkelen. Ook de bibliotheek zal daarop moeten inspelen. Of het nu gaat over leeskringen, literaire avonden of een cursus ‘Wat kan ik met een iPad?’. EĆ©n ding is zeker: ook deze generatie heeft internet en social media ontdekt en wil graag mediawijs worden om deze digitale ontwikkelingen te kunnen volgen. Ook zij zijn tot op hoge leeftijd op zoek naar betrouwbare informatie over een leuke vrijetijdsbesteding of goede mantelzorg via het digitale WMO-loket. De Bibliotheek kan hen daarbij helpen en vrijdagmiddag 21 januari is een goede gelegenheid om in Bibliotheek Tilburg Centrum daarmee kennis te maken.

Peter Kok

0 reacties:

Een reactie posten

OVER DE BLOGGERS

Mijn foto
Directieteam Bibliotheek Midden-Brabant
Mijn volledige profiel tonen

Twitter

ZOEKEN

OP DE HOOGTE

Wilt u op de hoogte blijven van nieuwe toevoegingen?
Abonneer...

ARCHIEF

Volgers